joi, 13 februarie 2014

În noapte de Haruki Murakami

Am terminat astăzi o nouă care ,În noapte” de Haruki Murakami. Acțiunea se desfășoară în jurul unor personaje pline de mister pe care le poți descoperi pe parcursul cititului. În fața ochilor apar diferite peisaje uitate, peisaje fantastice care te fac să te cufunzi în adâncimea lor fascinantă.

Autorul vorbește despre niște personaje puzzle care trebuie descoperite pe parcurs. Totul începe cu tânăra Mari o studentă cam stranie pasionată de literatură, sora acesteea Eri Asai un fotomodel nespus de frumoasă cufundată în somn, tânărul trambonist cu care sau cunoscut mult timp în urmă și cu care nu au ținut legătura până în prezent, o tânără prostituată chinezoaică brutalizată și abandonată întrun love-hotel, o lucrătoare a acestui hotel care îți schimbă numele pentru că este urmărită de persoane periculoase dintr-un oarecare motiv pe care nu-l va destăinui, și un simplu angajat la o firmă de calculatoare care provoacă o zarvă între toate aceste personaje și le face să se cunoască. Toși sunt oameni ai nopții bântuiți de secrete și dorințe nelămurite, iar legăturile dintre aceștia se leămuresc încet pe parcursul cărții, construind un univers nocturn plin de farmec și subtilitate.
   Este un roman frumos caracteristic lui Murakami, un roman misterios sau unul „accentuat” aș spune eu, care te face să te învârți un jurul unor personaje tipice și totuși descrise cu o amănunțire și o tandrețe deosebită. În noapte, aș spune că face parte din acele romane fascinante care te țin mereu pe interes/ acțiune, vcare îți țin suflarea până la sfârșit. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu