sâmbătă, 7 septembrie 2013

Învățați să iertați

„Cei slabi nu pot niciodată să ierte.Iertarea este atributul celor puternici”. Mahatma Gandhi 
Deseori într-o relație se ajunge la certuri unde se aduc în discuție o serie de neînțelegeri care ar fi trebuit rezolvate cu mult tip în urmă. Totuși din lipsa comunicării acestea nu sunt rezolvate, nu sunt uitate dar nici iertate. Dar puteți să învățați să iertați. Cel mai important e să vă gândi-ți de ce e atât de greu să iertați pe cineva și mai ales pe persoanele dragi.

  Personal aș putea menționa mai multe puncte:
- Unii se bazează prea mult pe partenerii lor iar atunci când apar anumite neînțelegeri aceștia refuză să cedeze și nu înțeleg cum poate cealaltă persoană să vadă lucrurile dintr-o altă perspectivă sau o altă idee care se contrazice cu a mea. 
- Dacă îl/o ier va continua să greșească și mai departe.
-Unele persoane nu iartă intenționat pentru a putea șantaja sau la o eventuală ceartă să-și poată aduce aminte ce a fost în trecut, cum sa purtat atunci, ș.m.d. 
Totuși dacă ne gândim rațional atunci ajungem la concluzia că a ierta e mult mai bine pentru o relație sănătoasă, o bună dispoziție și o înțelegere reciprocă. E mult mai ușor să ierți dacă îți accepți partenerul așa cum este el cu toate punctele slabe și puternice pe care le are, dacă nu te concentrezi doar la ceea ce nu-ți place la el/ea și dacă îți aduci aminte de faptul că nimeni nu este ideal. Discutați problema atunci când este cauza și nu lăsa-ți pe altă dată, spune-ții partenerului de ce va deranjat atitudinea sau comportamentul pe care la avut în acel moment. Odată ce ați clarificat problema/ neînțelegerea încercați să o uitați în cel mai scurt timp și învățați să iertați. 
E atât de frumos să ierți și să știi că acele lucruri nu se vor mai întoarce, e atât de frumos să mergi înainte și să nu te mai oprești în loc. E atât de frumos să zâmbești și să iubești cu sinceritate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu