Dincolo de regulile și stereotipurile impuse de societate un om fericit este un om liber. Voi vorbi astăzi despre cupluri și despre libertatea acestora într-o relație. Faza eronată pe care adesea o întâlnesc la majoritatea cuplurilor este tutelarea (controlul maxim) și lipsa spațiului intim care, adesea, joacă un rol primordial într-o relație.
vineri, 28 iulie 2017
miercuri, 19 iulie 2017
„ Speranța moare ultima”
Pornesc astăzi de la premisa unor idei sau sloganuri optimiste care au fost inventate de-a lungul timpului pentru a încerca să „motiveze” oamenii. Un clișeu foarte cunoscut numit unul optimist este „Speranța moare ultima„ adică „data viitoare o să fie mai bine”...
Spre deosebire de alte clișee acesta este întrebuințat cel mai des, totuși valoarea lui rămâne aceiași egală cu zero. Aceste slogane-șablon nu fac decât să arate o lipsă de originalitate și de gândire și sunt folosite adesea în momentul în care o persoană se confruntă cu un eșec. Momentul cel mai penibil al acestei expresii „Speranța moare ultima” îl conferă totuși melancolia și lirismul cu care este adesea pronunțată. Speranța moare ultima, e cel mai stupid și negândit șablon optimist pe care poți să-l spui unui om bolnav de cancer în ultimul stadiu sau a unui om trecut printr-un accident și care a rămas fără membre. Chestia sună în felul următor „nu te descuraja, totul o să fie bine cancerul o să dispară de la sine, tu doar nu vrei să-l ai?” sau „speranța moare ultima, poate că la un moment dat îți crește piciorul la loc sau bucata de cap”!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)