vineri, 28 iulie 2017

Dincolo de toate e doar libertate...

Dincolo de regulile și stereotipurile impuse de societate un om fericit este un om liber. Voi vorbi astăzi despre cupluri și despre libertatea acestora într-o relație. Faza eronată pe care adesea o întâlnesc la majoritatea cuplurilor este tutelarea (controlul maxim) și lipsa spațiului intim care, adesea, joacă un rol primordial într-o relație.

Voi porni de la o altă premisă eronată, adesea întâlnită în societate „Доверяй но проверяй” (ai încredere dar totuși controlează sau ai încredere însă nu definitiv) care de cele mai multe ori eșuează într-o relație de cuplu.  O relație sănătoasă se bazează în totalitate pe libertate, fie de exprimare, fie de activități sau libertatea de a-ți alege intimitatea așa cum ți-o dorești. Orice persoană privată de libertate își ispășește termenul la un moment dat.
Mai aud adesea în cupluri de compromisuri, cel mai nesănătos și infantil pas într-o relație. Simt o debusolare în creier când văd cum omenii recurg la anumite gesturi doar pentru a deține „controlul suprem”.
Oi fi eu dură la moment dar, un om sănătos psihic are un comportament sănătos în orice relație chiar și în relația cu sine. Nimeni niciodată nu o să stea lângă o persoană care controlează totul și încearcă să te schimbe, atât timp cât tu din copilărie până la relația propriu zisă ai depus efort în formarea ta. Un om vulnerabil este un om lipsit de identitate.
Cât de puțin trebuie să te iubești și să te stimezi încât să ajungi ca ocupația ta de bază să fie viața personală a altui om? Cât de înjositor și obositor trebuie să fie să stai toată ziua și să controlezi rețelele de socializare, telefonul sau timpul altei persoane? Oare cum poți să ajungi la faza asta încât să te violezi singur intelectual?
Cheia spre o relația fericită de cuplu este libertatea. Nu cedarea, nu indiferența și nici controlul ci libertatea. Un om care se simte liber lângă un alt om va fi întotdeauna fericit. Paradox însă întotdeauna omul se va întoarce acolo unde sa v-a simți cel mai bine și dacă nu oferi persoanei de alături confortul de care are nevoie legea atracției își va face lucrul ei.
Gândește liber. Fii liber. Simte-te liber. Oferă libertate.
Tu ești arhitectul propriei tale vieți. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu