duminică, 1 aprilie 2012

Adevărul din spatele internetului

Cu toții dorim să părem în fața unei persoane străine cât mai frumos posibil, o persoană cât mai apropiată de ideal. Cu toții știm că atunci când facem cunoștință cu o persoană imediat ne punem o altă mască, suntem extremi de amabili. De fapt unii oameni încearcă să toarne cât mai multe baliverne (minciuni) ca să apară într-o altă imagine.

De ce se întâmplă toate aceste lucruri? motivul fiind unul destul de simplu „majoritatea oamenilor au o stimă scăzută față de sine, iar pentru a crea o imagine mai frumoasă apelează la diferite șiretlicuri  cum ar fi: descrierea unor lucruri pe care nu le face dar i se par frumoase, înfrumusețarea imaginii față de sine și nu în ultimul rând crearea unui profil fals în care încarcă pozele unor celebrități, artiști, modele ș.m.d ”. Ne oprim la șiretlicul cel din urmă „crearea unor profiluri false” unde pe saiturile de socializare 50% din cei care le accesează au profiluri false. Ar trebui să cunoaștem cu toții că cel din cealaltă parte a monitorului cu care comunicăm poate să fie o persoană total diferită de cea ce se descrie, de aceea nu ar strica ca să fim puțin mai atenți  atât la lucrurile pe care le spunem cât și la lucrurile care ni se spun. Povești frumoase există însă nu toate au un sfârșit pozitiv. Vă îndemn să priviți un film de scurt metraj care descrie întocmai situația de mai sus.

2 comentarii:

  1. Cam aşa se întâmplă, net-ul ne serveşte multora dintre noi la a ne pune o mască, a ne proiecta o imagine ideală (virtuală) despre sine...

    RăspundețiȘtergere
  2. da și la urmă ajungem să ne pierdem încrederea în oameni și să trăim toți cu măștile pe față ascunzând frumosul din noi..

    RăspundețiȘtergere