marți, 10 decembrie 2013

Medicamente fără prescripție- „intrați, intrați și cumpărați avem de toate”!

De multe ori am criticat această țară de „rahat” în care totul se vinde și se cumpără în care legile sunt tapate doar pe foaie la nivel oficial pe când folosite de societate nu vor fi niciodată. O țară împuțită care îți omoară visele și îți distruge perspectivele... ți le calcă în picioare. O țară plină de bandiți și hoți..


Astăzi am mers la farmacie pentru ami procura niște pastile analgetice, pe care le folosesc în fiecare lună de aproximativ - 2 ani acum însă nu le pot găsi nicăieri, de aceea, îi cer farmacistei să-mi dea ceva asămănător care să aibă efecte bune. Doamna îmi întinde niște pastile cu denumirea „Teksamen” cere - 48.10 ban. le achit,  cer bonul fiscal și îi urez o zi bună. 
Înainte de a primi pastile și mai ales necunoscute prefer să citesc prescripția medicală iată ce scrie acolo: 
Acest medicament poate fi procurat doar cu prescripția medicului, poate avea consecințe grave, e nevoie de un control medical pentru a constata dacă poți sau nu primi acest medicament. De ex. persoanelor cu hipertensiune preparatul este contraindicat, nu se administrează copiilor, în timpul sarcinii inhibă sinteza postaglandinelor și poate cauza închiderea prematură a canalului arterial și întârzierea nașterii prin extinderea travaliului, împreună cu alte medicamente provoacă reacții adverse...Deci un fel de ”ketanov” bune bunicele care au fost de curând interzise dar în Moldova le puteți găsi și pe astea în vânzare. 
Și ce înseamnă asta? La naiba cum se permite să fie vândute preparate fără prescripția medicului. Nici măcar nu a întrebat pentru cine sunt pastilele, pentru ce? și cel mai important cum pot să le administrez, dar dacă sunt însărcinată?... 
Urăsc din ce în ce mai mult această țară plină de balegă și putregai... Unde poți procura orice, unde poți să pieri ca un câine și nimeni nu-și ia nici o responsabilitate pentru viața ta..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu