luni, 2 decembrie 2013

„Dracula” de Bram Stoker

Doream nespus de mult să citesc următorul roman „Dracula” de Bram Stoker, aveam nevoie de o poveste fantastică cu sfârșit eroic și frumos. Mai ales că în copilărie preferam filemele despre vampiri, eram pasionată de istorie și citeam orice se referea la domnitorul Țării Româneși - Vlad Țepeș care a trăit în sec. XV-lea, renumit pentru cruzime în pedepsirea trădătorilor și nelegiuiților. :D Așa că, când am avut posibilitatea să procur această carte la un preț accesibil (datorită reducerilor de pe bestseller.md), am procurat-o fără să mai stau pe gânduri.



Bram Stoker, relatează viața unui tânăr avocat englez pe nume Jonathan Harker, care vizitează castelul contelui Dracula, pentru a încheia o tranzacție cu acesta referitoare la casa pe care vapirul și-a procurat-o în Anglia. Când ajunge să-l bănuiască pe conte de lucruri necurate își dă seama că este prizonier în casa sa și că fără permisiunea lui Dracula nu va putea pleca de la castel, începând a face diferite investigații realizează că contele posedă puteri supranaturale și diabolice. Își dă seama că la castel se întâmplă o sumedenie de lucruri stranii care nu au explicație și începe să memoreze toate cele întâmplate în jurnalul său personal. 
Autorul mai relatează și evenimentele din viața loodnicei sale Mina Murray, cale locuiește în Anglia și care mai târziu devine una dintre victimele lui Dracula și cea care participă la omorârea sa. Prietena ei Lucy și logodnicul ei Arthur Holmwood, Dr. Seward- care urmărește cazul unui nebun de la psihiatrie și profesorul Van Helsing care se ocupă de toate cazurile legate de Dracula. Între timp se întâmplă o sumedenie de evenimente și  acțiuni mistice, iar romanul se încheie cu omorârea vampirului și continuarea unei vieți frumoase și fericite...
M-a intrigat în genere prin forma sa scrisă, tot romanul conține părți din jurnale personale, scrisori sau telegrame menționate de personaje.
Este un roman cu multe personaje, multe evenimente întortocheate, totuși, este intrigant și se citește destul de ușor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu