luni, 22 mai 2017

A fi femeie nu înseamnă a purta doar fuste.

Unul dintre motivele care m-au determinat să scriu astăzi aici, este „lenea”. Lenea mea cu care mă confrunt de atâta timp. Iar astăzi scriu aici doar pentru a încerca să-mi adun gândurile și să mă pun în sfârșit pe o treabă bună. Da! și femeile pot face lucruri frumoase și bune. Pe lângă gătit, curat, shopping și copii, femeile pot avea și alte ocupații, desigur dacă ele doresc. Nu vorbesc aici despre feminism și discriminare sau despre faptul că femeilor, le este interzis ceva. Femeile singure își interzic anumite lucruri. ( de la asta încep azi...)

Pornesc lejer de la premisa unor discuții auzite în transport. Mă refer în mare parte la femei căsătorite. 
-Femeia nu poate să-și înșele bărbatul, doar curvele fac asta. Bărbatul e bărbat, așa sunt ei, mai umblă pe la altele dar oricum se întorc acasă. 
-Femeia nu-și poate întâlni bărbatul în chiloți, fără mâncare pe aragaz și cu o tonă de tacâmuri nespălate. Altfel nu este gospodină.
- O femeie „normală” nu poate să-și deschidă o sticlă de vin și să o bea în liniște în timp ce privește un film.
- Femeile privesc doar seriale prostești și filme de dragoste.
-O femeie căsătorită nu poate să iasă cu un alt bărbat la o cafea sau la un păhar de vin.
-O femeie căsătorită nu poate să plece undeva fără să știe bărbatul ei și mai nou să vină beată acasă seara târziu.
-Femeile sunt foarte geloase.
-Femeile când se întâlnesc ar trebui doar să bârfească, să se plângă pe soți și să-și laude copiii. Cum să vorbească o femeie despre bucile atrăgătoare ale unui alt bărbat, despre penisul care face forme în pantaloni sau despre ultima carte citită?
- O femeie chiar dacă se scrie cu un alt bărbat, ar trebui să șteargă toată discuția. Dacă o prinde el îi dă la „bot”, dacă îl prinde ea îi face doar scandal.
-Femeia nu poate să-l apuce de penis în public pe un bărbat. E o „destrăbălată”.
-O femeie nu poate fi obsedată de sex, doar nu e bolnavă!
- O femeie „cumsecade” nu vorbește necenzurat.
-Femeia gestionează banii în casă și mai pervers controlează și banii lui.
-O femeie trecută de 25 de ani și necăsătorită va rămâne „vadană” iar trecută de 30 și fără copii e stearpă.
-O femeie căsătorită trebuie să-și știe locul și să aibă grijă de familie și de casă.
- Femeile după căsnicie de obicei stau acasă iar dacă lucrează nu pentru un salariu mai mare decât a bărbatului. Doar știi! nu femeia ar trebui să întrețină familia.
-Femeia nu poate cere egalitate. Biblia spune că femeia e mai prejos decât bărbatul.
- Și chestia asta cu „sexul frumos” îmi pune capacul.
Dacă stau să mă mai gândesc lista mea nu ar avea sfârșit. Problema e că toate aceste restricții vin însăși din partea femeilor. Majoritatea femeilor cred că aceste lucruri sunt absolut normale și sunt vitale pentru a avea o relație frumoasă. În mod normal aceste aberații nici măcar nu sunt luate în seamă, ele vin cumva formate de la sine la pachet cu alte stereotipuri.
Pe mine indiferența asta e femeii față de sine mă omoară enorm. Uneori sunt atât de copleșită și distrusă de imaginea pe care și-o formează unele femei, cum cred cu desăvârșire în ceea ce spun și fac încât îmi vine doar să le pocnesc.
P.S. Într-o discuție cu mama, vorbind despre marșul feministelor, despre egalitate, despre drepturi, despre faptul că locul femeii nu este doar la bucătărie... Ea îmi zice: Dar unde este locul femeii dacă nu la bucătărie? Nu au cu ce se ocupa!.
Și mama mea este o femeie foarte tolerantă...
Dragă, Mamă! Tind să-ți amintesc că ai o fiică extrem de revoltată și ne supusă, care nu-și planifică copii sau să petreacă timpul la bucătărie. Care nu-și va aștepta soțul de la alte femei cu mâncarea pe masă.
Și care, cu mare plăcere deschide o sticlă de vin și o bea în singurătate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu