Astăzi neam ridicat mânicile neam pus șorțurile și neam apucat de treabă ( eu și cu băieții mei), am făcut „beleaș” ( nu știu dacă așa se spune și pe românește dar asta e denumirea originală). De la început nu se prea primeau dar după cum toți eram foarte dornici de o astfel de gustoșenie nici nu am observat cum prima partidă de copturi au trecut în burta noastră. Dar ce să vă mai povestesc despre cât de gustoase au fost dacă vi le pot arăta și scrie rețeta..
- 80gr de drojdie (moale nu uscată)
- 700 gr de apă (în care se moaie drojdia)
- o linguriță de zahăr
- o linguriță de sare
- 3 linguri de ulei
-făină
-carne tocată (farș)
-sare, piper (pentru carnea tocată)
Mod de preparare:
Drojdia se moaie în apa călduță și se adaugă o linguriță mică de zahăr, într-un castron se adaugă câțiva pumni de făină, o linguriță mică de sare și 3 linguri de ulei după ce drojdia se umflă începem să o adăugăm în făină mestecând ușor ( făină se mai adaugă ca să se facă o compoziție care nu se lipește de mâini, se primește un aluat asemănător cu cel de colțunaș ), după care se pune la dospit pe 1-2 ore, aluatul se mărește aproximativ de 3 ori, după care se mai amestecă odată și se lasă din nou la dospit. Se iau bucățele mici și se întind ( în făină) cam de mărimea palmei, se adaugă un boț mic de carne în mijloc și se împăturește ușor. Între timp încingem tigaia cu ulei și le punem la prăjit. Sunt geniale pentru o dimineață rece și ploioasă cu o cană de ceai/ cafea.. Poftă bună!
80g de drojdie e foarte mult
RăspundețiȘtergere