sâmbătă, 27 octombrie 2012

Oare ție îți pasă de ceilalți?

Oare ție îți pasă de ceilalți? Oare?
Zici că nimănui nu îi pasă de tine, că nimeni nu te iubește, că ceilalți nu te apreciază pentru ceea ce faci, că ești o persoană bună, că te strădui foarte mult și că în jurul tău sunt numai persoane care îți doresc răul. 
Dar oare ție îți pasă de ceilalți? 


Dicționarul psihologic spune că „empatia„ este o modalitate de cunoaștere intuitivă. Este un mod de comunicare (mai ales, de receptare) afectivă. Este acel fel în care „știm ce e în sufletul celuilalt”. 
Oare atunci când te gândești că nu ești apreciat așa cum ar trebui sau că celorlalți nu le pasă de tine, te gândești și la faptul că însuși comportamentul tău este unul „nepăsător”? Din care te stărui cu orice dinadins să obții ceea ce-ți dorești călcând peste celelalte persoane, peste faptul „că poate și ele se simt neapreciate, ne iubite, ne înțelese din cauza ta”. Oare te gândești în momentul când încerci să obții ceea ce-ți dorești, că prin comportamentul tău încalci spațiul intim al unei alte persoane? Poate că din acest motiv oamenii nu te apreciază așa cum ți-ai dorit, sau, din acest motiv multor oameni nu le pasă de tine. 
Oare atunci când faci anumite lucruri te gândești că cineva poate suferi de pe urma faptelor tale? Oare ție îți pasă de ceilalți?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu