luni, 6 februarie 2012

Întrebări stupide

Știți există așa ca o regulă la moldoveni, dacă nu te-au văzut câteva zile să te întrebe : Ce mai faci? sau Cum la tine?... Unii sar putea gândi că persoanei în cauză fie ia fost dor de tine, fie își face griji pentru tine, de fapt aceste cuvinte ies automat din gura unei persoane fără ca aceasta să-și dea seama ce întreabă.

Nu e nici un fel de amabilitate din partea persoanei ci doar o chestie de a începe o discuție pentru că moldovenii nu au despre ce vorbi înafară de bârfe, politică, cheltuieli, piața centrală ș.m.d. Mi se „desface creierul” când mi se pun astfel de întrebări atunci când lipsesc câteva zile de la universitate și mai ales acum pe așa timp și când la universitate îți îngheață pixul în mână. La naiba ce mai întrebi cum la tine? sau de ce nu ai fost la ore? când vezi și singur ce frig este la universitate, chiar ești tâmpit și nu vezi care este situația? doar trăim în aceiași țară. Câteodată oamenii chiar că refuză să pună mintea în mișcare posibil pentru a nu-și vătăma un pic creierul punând-ul  în funcție. În afară de internet ( de care nici nu se știu a folosi pentru ceva util decât de odnoklassniki)  moldovenii nu știu a face absolut nimic. Se mai știa înainte că moldovencele sunt cele mai gospodine și știu a pregăti bucate gustoase însă asta a fost cândva, acum, moldovencele nici aceasta nu știu să facă doar să-și pună niște unghii cât dânsele de mari ( mă frământă întrebarea: ce fac ele la veceu?) și să-și facă un machiaj extravagant. Dar ce să mai critici prostia dacă ea tot prostie rămâne. 

4 comentarii:

  1. Ce ai cu moldovencele?Eu am 14 ani si stiu sa gatesc....si nu imi fac unghiile si nu ma machez extravagant....De unde ai ajuns tu la moldovence pornind de la intrebarea "Ce mai faci?"...stupid...A si apropo eu cunosc destule persoane din moldova care gatesc si stiu sa faca cele mai faine chestii in orice domeniu asa ca gandeste inainte sa scri ceva...a da poate nu vrei sa iti vatamezi creierul.(cum ai spus tu...vezi aici ai dreptate)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scriu ce vreau și nu am nevoie ca o mucoasă ca tine să-mi spună ce să fac și cum să fac... dacă creierul tău încă nu ți sa dezvoltat întratât de bine ca să se pună în mișcare și să vezi că chiar prima propoziție e despre moldoveni atunci eu nu te pot ajuta.. În plus că am spus moldoveni-moldovence și nu toți sau toate e clar ca bună ziua că m-am referit doar la o parte din ei... Spre deosebire de tine (copil) eu gândesc înainte de a scrie și nu trântesc tâmpenii umplute cu greșeli, fără semne de punctuație și fără legătură logică...
      Nu ești tu în stare să-mi spui ce să fac că ai ieșit din scutece cu 1-2 în urmă... ( dacă încerci măcar puțin să-ți pui mintea în mișcare ai să înțelegi la ce m-am referit)...
      Așa că carăte draga mea și fă-ți temele și învață ca să ajungi la nivelul meu..

      Ștergere