vineri, 17 februarie 2012

Să o ia naiba pe așa medicină

Oare cu adevărat trebuie să te temi atunci când mergi la medic? Oare în Moldova nu există o lege, un control normal prin spitale, instituții de învățământ, bancuri, cafenele și alte locuri publice. Toate autoritățile sau legat de cei de la piața centrală ca săi alunge pentru ca să nu facă omul un bănuț, dar cum rămâne cu medicina?

La ce dracu mai învață atâția ani medici ăștia dacă știu mai puțin decât „băbuța Marghioala care tratează cu ierburi”? Cum să te adresezi la medic dacă mergi acolo cu o nimica toată și te aduce mort acasă?. Cu doar câteva zile în urmă o familie și-au dus copilul pentru a i se fi extirpate migdalele, o operație foarte simplă în zilele noastre, și îl aduce acasă. Doamne, și nimeni nu a fost tras la răspundere, ba mai mult preparatul va și mai departe administrat celor care vor veni să-și facă această operație. Părinții spun că „copilul a decedat la amiază însă ei au aflat despre aceasta abia seara”, înseamnă că doar câteva ore le trebuie medicilor ca să șteargă urmele. Și acesta nu este unicul caz de deces în felul acesta. Care este jurământul dat de medici atunci când termină facultatea?. Cum poți să înveți ca „tâmpitu„ atâția ani și după aia în mâinile tale să moară oameni. Foarte rar am apelat la medici și atunci în situații excepționale și după ceea ce aud cred că și mai rar voi apela, mai bine să mor din cauza bolii decât de mâinile idioților..

4 comentarii:

  1. Probabil nu a incasat acel doctoras suma dorita..asa se intampla, daca platesti zici ca esti in vacanta la spital, daca nu... te rogi ca chinul sa treaca rapid.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da și asta o știu toți, că dacă plătești ești căutat în coarne însă nimeni nu ia nici o inițiativă...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai ce initiativa sa iei ? Sistemul e facut in asa fel ,incat sa ii apare pe ei nu pe tine. Inainte sa te operezi spre exemplu, tre sa semnezi ca esti de acord...orice ar spune sau face, tot ei au dreptate:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă rămân în viață înseamnă că e bine, dar dacă dau ortu popi atunci nimeni nu răspunde...O cunoscută de a mamei care a fost supusă unei operații povestea că, după operație rana în loc să se restabilească ea dădea complicații iar când a mers la un alt medic și ia desfăcut rana a găsit o bucată de pansament în putrefacție... și cine a fost vinovat? nimeni.. căci nimeni nu a fost tras la răspundere și nu au mai ieșit la un numitor comun...

      Ștergere