miercuri, 23 noiembrie 2011

Mimatul orgasmului, dăunător relației?

Pe un sait psihologic despre relații am găsit astăzi următorul articol care mi s-a părut foarte interesant și pe care am hotărât să vil arăt și vouă.
Un studiu realizat la universitatea din Temple, Philadelphia, a aratat ca pana la 60% dintre femei au mimat orgasmul cel putin o data in viata. Chiar daca o faci foarte convingator, acest lucru dauneaza pe termen lung relatiei de cuplu spun psihologii.


De ce este mimat orgasmul? 
Fiecare femeie are motive personale pentru care alege sa mimeze un orgasm, însa cele mai multe recunosc ca motivul tine de faptul ca nu vor sa rănească sentimentele partenerului. 
Dacă orgasmul pare departe, insa partenerul insista, multe femei aleg să mimeze pentru a depăși momentul, satisfăcându-și in acelasi timp partenerul. 
Oboseala, durerile simțite in timpul contactului sexual sau stresul sunt alte motive pentru care femeile aleg să mimeze orgasmul. În cazuri mai rare, si bărbații apelează la această tactică, cu șanse mai mari de succes atunci când folosesc un prezervativ de care pot scăpa rapid. 
Mimatul orgasmului, o minciuna în relație 
Cei mai multi sexologi spun că mimatul orgasmului nu este o minciună gravă dacă nu devine un obicei. Ca și situația in care te îmbraci două zile cu aceleași haine pentru că nu ai timp sau chef să pui rufe la spălat, este recomandat ca orgasmul mimat să rămână o excepție. 
Când faci acest lucru, in mod regulat, în relația cu partenerul, sunt ridicate mai multe semne de întrebare. 
În cazul în care nu ai mai avut până acum niciodată un orgasm, faptul că mimezi perpetuează situația de resemnare și nu te va ajuta cu adevărat să ajungi vreodată pe culmile plăcerii. 
Cei mai mulți bărbați reacționează mult mai neplăcut când află că ai mimat un orgasm decât dacă le mărturisești sincer că nu îl poți obține de această dată. 
Un partener atent va fi dispus să experimenteze alături de tine. Dacă îți cunoști corpul și știi cum să ajungi la orgasm atunci când ești singura, folosește informațiile alături de partener. 
Mimatul repetat al orgasmului poate cauza probleme în relația sentimentală pe termen lung, dacă partenerul află vreodată secretul tău. Mulți bărbați își pierd încrederea într-o femeie care mimează orgasmul, gândindu-se că nu este singura minciună pe care au crezut-o de la femeia pe care o iubesc. 
Orgasmul mimat, noțiune misogina 

Unii psihologi susțin chiar că mimatul orgasmului este o noțiune misogina. Efortul depus de femeie pentru a-i arăta bărbatului că o satisface sexual chiar dacă nu este cazul îi mărește în mod nemeritat încrederea în sine. 
Mimatul orgasmului susține astfel ideea misogina și arhaică cum că sexul ar fi o activitate importantă doar pentru bărbați, în timp ce plăcerea ta contează mai puțin. 
Renunță la orgasmul mimat și discută cu partenerul despre modalitățile în care puteți îmbunătăți situația. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu