sâmbătă, 1 octombrie 2011

Conceptul de „frumos”


Suntem oameni care gândim de aceea avem toți idei, fapte și concepții diferite. Ne contrăm de la nimic însă de cele m-ai dese ori oamenii ajung la conflicte din cauza religiei, politicii și conceptului de frumos. De aceea voi vorbi astăzi despre „frumos”, care în viziunea tuturor este diferit. Cum am m-ai spus din cauză că suntem toți diferiți percepem frumosul în moduri diferite, iar, din această cauză nu dorim să acceptăm ca o altă persoană să vadă „frumosul” în felul său, dacă el percepe „frumosul”  diferit de noi asta însemnă că nu ne înțelege și nu împărtășește aceleși idei ca noi și dacă el are aceleași păreri despre frumos ca noi înseamnă că e persoana potrivită sau persoana care ne înțelege perfect. Însă foarte rar unii din noi î-și pune întrebarea: Oare este acest lucru adevărat? Poate că persoana dată nu dorește să ne indispună spunând că ceva sau cineva nu e frumos sau nu îi este pe plac sau poate că știe ce fel de persoane suntem noi și că nu dorește să se certe sau să se contrazică sau poate că ține prea mult la noi și dorește să ne înțeleagă m-ai profund împărtășind acelea-și idei ca și noi cu toate că el/ea nu sunt de acord cu noi.
Mulți văd frumos în a avea o îmbrăcăminte deosebită, o coafură lejeră, alții preferă un stil mai extravagant și în aceasta văd frumos, unii preferă o culoare alții alta, unii văd o persoană frumoasă prin înfățișare alții consideră că a fi frumos nu înseamnă neapărat a avea un exterior aranjat însă un interior deosebit ș.m.d.  Ne deosebim fiindcă suntem oameni, oameni care au rațiune, conștiință, numai pronunțând acest cuvînt „om” subânțelegi deosebire. Cu toate că facem aceeași facultate, lucrăm la același serviciu, facem parte din aceeași familie, suntem frați/surori, facem același lucru absolut identic noi ne deosebim. De aceea ar trebui să înțelegem că ceea ce e frumos pentru mine nu e neapărat să fie frumos și pentru cel de alături pentru a înțelege că e persoana de care avem nevoie, și chiar dacă tu încerci să-i demonstrezi că aceasta sau acest lucru, persoană ș.m.d. este frumos, trebuie să ținem cont că el are părerea sa, plăcerea sa pe care nu o v-a contrazice niciodată indiferent de ce răspund nu ne-ar oferi el/ea.
De aceea înainte de a face concluzii greșite despre o anumită persoane haideți ma-i bine să ne gândim că el/ea este mai întâi de toate ”om”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu