duminică, 2 octombrie 2011

Nu cheltuiți scump ci cu gust.


Moda!  Unica problemă care le frământă pe tinerele de azi. Moda este prima problemă care ridică o sumedenie de întrebări, are o influență atât de mare încât face parte din fiecare clipă pe care o trăim. Oamenii tind să arate atât de deosebit unii de alții prin hainele care le poartă încât până la urmă toți sunt la fel ca de la „incubator”. Acela-și mantou, aceia-și pantaloni, același sacou  ș.m.d.   În fiecare zi ieșind în stradă î-mi dau seama că lumea e zombată după haine, domnișoarele au un gust atât de sărac încât î-și pun pe ele toate bijuteriile pe care le au sau haine de toate culorile crezând că arată cool încât și bradul de crăciun arată sărac la culori pe lângă ele.

Vestimentația! Atât de extravagantă că te dă naibii, maiou verde, sacou galbeni, ștrampi albaștri, balerini roși,buse simple și bijuterii din aur, ăsta este look-ul unei domnișoare din zilele de azi, sau, jeans, chede/pantofi, maiou. Rar de tot poți observa pe stradă o femeie care să respecte normele etice.
Manichiura! arată oribil din toate punctele de vedere fie sunt crescute cu gel 20cm iar la capăt unde au crescut rămâne loc liber dezbârnânduse gelul, fie sunt nevopsite și negre pe sub unghii în cel mai rău caz chiar una vopsita alta nu alta până la jumătate și tot așa, oribil și dezgustător.
Machiajul! întratât de dezgustător încât te apucă amețelile dacă mâinile le mai poți ascunde prin buzunare, mîineci, genți ăsta chiar că nu poți face nimic cu el, ochii sunt atât de haotic vopsiți cu niște culori combinate că nu înțelegi ce e cu ei fie a fost bătută fie că e bolnavă și rujul care arată foarte dezgustător pe buze, la unele chiar lipinduse și de dinți,fonul de ten care majoritatea nu știu să și-l aleagă fie e prea închis la culoare sau e prea deschis și mai e și pus pe față atât de prost că din orice om face o urâțenie deosebită. Culoarea nepotrivită a machiajului care nu se combină cu nimic din ceea ce este pe ea lasă de dorit.
Încălțămintea! Un alt element la care domnișoarele ar trebui să atragă atenția. Fie că e încălțată pe tocuri exagerate la jeans, pantaloni nepotriviți, fie că sunt încălțate în balerini la rochii fuste scurte de piele ș.m.d. Înțeleg că acum balerinii sunt în modă dar au și ei locul lor potrivit ca și pantofii, cizmele.
Geanta/poșeta! Vai de mine și de mine asta chiar taie ochiul, văzând atâtea „torbe„ nici nu știu despre ce să vorbesc, sunt mari mai mari decât persoana care o poartă, mici cu luciuri, jucărele, cicele, colorate a naibii, și ce-a care se poartă în ultima vreme la noi în Moldova e o chestie mică în care nu-ți încap nici cheile de la apartament ne mai vorbind de caiete, cu o toartă lungă și se poartă pe un umăr. De asortarea lor cu ceva nu m-ai vorbim că majoritatea au câte o poșetă din alea pe care le numesc ele „genți” și care le poartă la orice haină cu orice ocazie.
Și pe ultimul rând apare și coafura care de cele mai dese ori o întâlnim în cosițe, codițe de cal sau un coc haotic prins la nimereală, care nu se asortează nici cu fața nici cu alt lucru care se află pe ea.
Și în concluzie pot să spun că cât de mult nu se stăruie moldovencele noastre să se chitească oricum nu nimeresc balanța potrivită, arată ca niște bovine glamour scoase la vânzare.
Dragi, domnișoare înainte să ieșiți din casă nu uitați să m-ai treceți pe la oglindă, nu exagerați cu lucrurile puse pe voi, și în primul rând nu lăsați unghiile să vă înflorească că arată atât de dezgustător iar băieții chiar că atrag atenția la ele. Nu cheltuiți scump ci cu gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu