luni, 31 octombrie 2011

Vezi-ţi mereu de treburile tale! Şi nu fi porc.


Navigând prin internet întâmplător am dat peste o fabulă care are legătură cu articolul de m-ai jos (Pe cine l-ar interesa viața mea privată) Chiar am râs cu plăcere:


Un cal deprimat se tolăneşte pe jos şi nu mai vrea pentru nimic în lume să se mai ridice. Stapânul disperat, nereuşind să-l convingă să se ridice, cheamă veterinarul. Acesta, sosit imediat, examinează animalul şi zice: “E foarte grav, singura soluţie sunt aceste pastile pe care i le vei da câteva zile; dacă nu reacţionează, trebuie eutanasiat.”
Porcul a auzit totul şi fuge la cal: “Ridică-te, ridică-te, altfel se sfârşeşte răăăău!!!”. Dar calul nu reacţionează şi dă încăpăţânat din cap.
A doua zi, veterinarul vine din nou să vadă efectul pilulelor: “Nu reacţionează, mai aşteptăm o zi, dar cred că nu sunt speranţe“.
Porcul auzind, fuge din nou la cal: “Trebuie să te scoli, altfel vei păţi mari necazuri!”. Dar calul, nimic.
A treia zi, constatând lipsa progreselor, veterinarul îi cere stăpânului: “Du-te după carabină, a venit timpul să-l scăpăm pe bietul animal de chinuri”.
Porcul fuge disperat la cal: “Trebuie să reacţionezi, e ultima ocazie, te rog, ăştia sunt gata să te omoare!!!”
Calul se ridică, se scutură, face câteva mişcări de dans, o ia la fugă la galop şi sare câteva obstacole.
Stăpânul, care ţinea mult la calul său, foarte fericit îi spune veterinarului: “Mulţumesc mult, eşti un medic minunat, ai făcut un miracol. Trebuie neapărat să sărbatorim evenimentul! Haideţi iute să tăiem porcul şi să facem o masă mare.”
Morala: Vezi-ţi mereu de treburile tale! Şi nu fi porc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu